Solicitud de devolución

/
Solicitud de devolución
Hoe kan ik mijn bestelling retourneren of omruilen?

  1. Kijk of jouw retour voldoet aan onze retourvoorwaarden.
  2. Volg de te nemen stappen. Vergeet niet om het oude verzendlabel te verwijderen.
  3. Mocht je een retourlabel willen downloaden, dan kun je dat doen via deze link. De kosten hiervoor bedraagt €6,95 LET OP: Doe dit niet via mobiel, maar alleen op laptop of desktop.

RETOURNEREN
Als u geen gebruik maakt van onze retourlabel, dan mag u uw aankoop direct terugsturen naar zonder enige opgaaf van reden. Doe dat via PostNL of een andere vervoerder. Wij raden aan om de zending verzekerd te retourneren. Stuur het retourformulier aub mee terug met uw zending, zodat we uw retournering makkelijk kunnen verwerken. Indien je je bestelling via PostNL of DHL retourneert, ontvang je van de baliemedewerker een verzendbewijs met daarop een Track & Trace code. Ook ontvang je vanuit Returnista een verzendbewijs met daarop een Track & Trace code. Bewaar het verzendbewijs goed totdat je retour volledig is verwerkt en is terugbetaald.

LET OP! : Wij sturen geen bevestiging wanneer wij uw retourzending hebben ontvangen. U kunt zelf via de Track&Trace uw zending volgen. Uw retourzending wordt meteen verwerkt nadat het bij ons geleverd is. Het retourbedrag wordt binnen 14 dagen op uw rekening teruggestort nadat wij uw zending in ontvangst hebben genomen.

OMRUILEN
Mocht u uw aankoop willen omruilen, dan kunt u het product direct terugsturen en opnieuw bestellen via onze website. Op deze manier verliest u geen tijd en ontvangt u het nieuwe product binnen 2 á 3 dagen. bij het omruilen of retourneren dient het artikel redelijkerwijs ongebruikt en in goede staat te zijn. Dit betekent dat het artikel niet gedragen mag zijn en in de originele verpakking teruggestuurd dient te worden. Daarnaast mag je het label er nooit afhalen. Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet, dan kunnen wij het artikel niet omruilen of terugnemen.

RETOURADRES: MyVersano / Mezam BV, Nikkelstraat 23, 4823 AE Breda Nederland

Zonder een geldig verzendbewijs met daarop een Track & Trace code kunnen wij geen onderzoek starten naar retouren en zullen wij vermiste retouren dus niet terugbetalen

Desafortunadamente, los artículos que producimos o encargamos especialmente a pedido del cliente no pueden ser devueltos, ya que los tenemos hechos especialmente a medida o para colorear.

Si tiene alguna pregunta, siempre puede enviarnos un correo electrónico a través de la página de contacto.

intercambiar

Hoewel de maximale terugbetalingstermijn 14 dagen is, duurt het verwerken van jouw retour bij ons ‘vanaf ontvangst’ slechts enkele dagen. Na de verwerking van jouw retour wordt je op de hoogte gesteld via een e-mail met daarin verdere info over je terugbetaling.

Mocht je na 14 dagen nog geen bericht van ons hebben ontvangen, neem dan contact op via het contactformulier of [email protected] Vermeld wel jouw naam, e-mailadres, telnr en het bestelnummer.

Het kan voorkomen dat het het beantwoorden van vragen soms langer duren dan je van ons gewend bent. Wij raden je dan ook aan om jouw vraag via één kanaal te stellen. Mocht je een vraag over een order hebben dan is het verstandig om te refereren naar jouw ordernummer. Uiteraard proberen wij jouw zo snel mogelijk te antwoorden

Het kan helaas voorkomen dat jouw bestelling beschadigd raakt tijdens de verzending. Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de klacht. Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en zoekt samen met jou naar de beste oplossing.

Zodra wij jouw retour hebben ontvangen en verwerkt, wordt er een aanpassing gemaakt op je factuur. Je ontvangt dan binnen 24 uur een aangepaste factuur van Klarna, bijgesteld op basis van je retourzending.

Het fijne aan Klarna is dat je niet je volledige factuur van te voren dient te voldoen. Wel raden wij je aan om je factuur tijdig te betalen, om verhoging van kosten te voorkomen.

Heb je je Klarna factuur al betaald en uiteindelijk items geretourneerd? In dit geval ontvang je een terugbetaling van Klarna zodra wij jouw retour ontvangen en verwerkt hebben.

Ben je al bekend met de Klarna app? Met de Klarna app heb je een overzicht over je bestellingen en kun je onder andere je factuur ‘’on hold’’ zetten of retouren aanmelden.

Kijk voor meer informatie op https://www.klarna.nl

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wij raden je aan om je adres handmatig in te vullen in de checkout en geen autofill te gebruiken. Mocht het hierna nog niet lukken, dan raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Het is handig om hierbij een screenshot te sturen van de gehele checkout of de foutmelding.

Empiece a escribir y presione Entrar para buscar

Carrito de compras

No hay productos en el carrito.

es_ESES